Customer Case - Techsharks met People & Promise Manager Erik van den Hoff

Vandaag brengen we opnieuw een Thalento® Customer Case uit. In deze reeks van klantencases delen we verhalen van verscheidene trouwe believers. Zo kom je te weten hoe zij onze oplossingen & assessments inzetten binnen hun organisatie.

Hopelijke inspireren deze getuigenissen jou om je HR-beleid een stevige boost te geven.

Voor deze week gaan we de landsgrenzen over naar onze noorderburen. Hieronder kan je het interview lezen met Erik van den Hoff, People & Promise Manager bij Techsharks in Nederland.

Voor Techsharks ontwikkelden we een competentieprofiel op maat van hun vakspecialist.

 

Hallo Erik, bedankt dat je tijd wil vrijmaken voor dit interview. Laten we starten met jullie: wat doet Techsharks, wie zijn jullie?

Techsharks is een werkgever in de techniek voor de maak- en procesindustrie. Wij beschikken over een pool vol killer tech pros. One shark has more teeth than a thousand sardines. Bij Techsharks staan kwalitatieve techneuten klaar voor een nieuwe mbo- of hbo-baan in de techniek. Zij worden ingezet voor opdrachten van minimaal een jaar. Deze sharks zorgen voor een stabiele personeelsbezetting en toegevoegde waarde voor de maak- of procesindustrie en jouw organisatie.

Het DNA van de sharks verbindt ons. Want wij sharks zijn highly adaptive, extremely effective & always hungry for more! Heb jij ook het vermogen om je altijd aan te kunnen passen, ga jij super effectief te werk en ben je het liefst altijd onderweg naar waar de mooiste kansen liggen? Dan nodigen wij je graag uit voor een deep dive in onze oceaan, gevuld met een overvloed aan mooie kansen.

 

Hoe zijn jullie eigenlijk bij Thalento® terechtgekomen? Wat heeft jullie overtuigd om voor ons te kiezen?

Destijds in 2018 zochten we een sterke en betrouwbare partner voor assessments & talent management. Zo kwamen we onder andere bij Thalento® uit.

Na een zorgvuldige screening vonden wij jullie de beste. Vooral prijskwaliteit nam Thalento® de bovenhand. Binnen Thalento® stuur je één assessment uit en je krijgt er verschillende rapporten voor in de plaats, met zeer waardevolle informatie. Bij andere assessment providers moet je ook meerdere testen gaan uitsturen en betalen als je dezelfde hoeveelheid informatie wilt terugkrijgen.

We delen ook dezelfde visie om iedereen te assessen en zo na te gaan wie wel of niet bij ons past, beter dan alleen maar mensen onder de loep te nemen die zeker worden aangenomen. Binnen jullie Cloud-omgeving kunnen we ook veel zelf doen en flexibel werken. Dat werkt fijn.

We weten ook heel duidelijk wie we zijn, waar we voor staan en waar we voor gaan. Met Thalento® maken we dit meetbaar. Zo implementeerden we ons eigen competentiehandboek, volledig op maat van onze vakspecialist binnen jullie assessment platform. Hier zijn we enorm trots op!

Hoe is dat op maat gemaakte profiel voor jullie vakspecialist eigenlijk tot stand gekomen?

Vanuit onze eigen medewerkers, is de vraag gerezen: wat is nu het Techsharks-DNA? Zo zijn wij eigenlijk aan de slag gegaan met verscheidene rondvragen, brainstormsessies en gesprekken om uiteindelijk op het Techsharks-DNA uit te komen.

Door middel van meerdere diverse brainstormsessies en bijeenkomsten hebben wij onze identiteit en cultuur ontdekt. Onze cultuur hebben wij met behulp van Thalento® vertaalt naar competenties. Hierdoor is ons DNA-profiel meetbaar geworden.

De Thalento® Rapporten hebben wij aangepast naar onze huisstijl en eigentaalgebruik. Op de rapporten spreken wij over onze kernwaarden & kernkwaliteiten. Wij hebben bijvoorbeeld onze kernwaarden: “Always Hungry for More” meetbaar gemaakt met behulp van de Thalento® competenties.

Het resultaat is een Techsharks-Rapport volledig op maat ontwikkeld voor onze vakspecialisten. Het rapport gaat dieper in op onze drie kernwaarden: “Highly Adaptive”, “Extremely Effective” en “Always Hungry For More”. In totaal brengen we 7 onderliggende gedragscompetenties in kaart.

Vervolgens hebben we ook al onze recruiters intensief opgeleid waardoor ze het maximum uit de rapport kunnen halen.

 
 

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Techsharks - de vakspecialisten

 
 

Waarvoor & hoe zetten jullie onze assessments in? Voor welke functies?

In de eerste plaats sowieso voor recruitment, later ook voor persoonlijke ontwikkelingsplannen in het kader van Reflectie- en Developmentgesprekken, promotiekansen & doorgroeien of interne mobiliteit.

Via het Thalento® Assessment gaan we checken in welke business unit jij thuishoort, elke vakspecialist heeft specifieke soft skills belangrijk voor zijn jobinhoud. Uiteindelijk brengen we in kaart in welke competenties jij goed scoort, in welke minder, en dan krijg je op maat ontwikkeltips.

Met behulp van de Thalento® Assessment controleren we of iemand een shark is of niet en bij welke business unit diegene hoort. Uiteindelijk brengen we in kaart op welke competenties iemand goed scoort en op welke wat minder. Op deze competenties krijgt men ontwikkeltips.

Elke kandidaat en/of medewerker ontvangt ook zijn of haar persoonlijke rapport. Hier kunnen ze dan mee op eigen houtje aan de slag gaan met de ontwikkeltips. Deze tips zijn dan weer gekoppeld met ons learningplatform en de Techsharks Academy waar je dan op maat trainingen kan bijwonen om zo jouw talenten verder te ontplooien en beter bewust te worden van je uitdagingen. De resultaten worden ook meegenomen in de coachinggesprekken doorheen de jaren, als je promotie wil maken en doorgroeien naar een volgend level of niveau.

Bij Techsharks beperken we ons zeker niet alleen tot het gebruik van onderbouwde assessments voor selectie & recruitment, maar zeker ook voor learning & development waar onze mensen zichzelf kunnen blijven ontwikkelen in hun loopbaan.

Tot slot maken we ook gebruik van de Cognitieve Testen wanneer iemand een opleiding wil volgen die hoger is dan zijn huidige opleidingsniveau. Bijvoorbeeld als iemand MBO-niveau 3 opleiding heeft en die wilt nu een HBO-opleiding volgen.

 
 

De tekst gaat verder onder de afbeelding

 
 

Vertel ons eens wat meer over het proces dat een potentiële nieuwe medewerker volgt bij jullie? Welke rol speelt Thalento® daarin?

Na een eerste kennismakingsgesprek komt Thalento® aan bod. De assessment resultaten zijn voor ons een middel om met de vakspecialisten te praten over hun competenties en of diegene past bij ons DNA.

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op Thalento®. We hebben het over de vakspecialist zijn of haar competenties en ambities. Wij gaan een gesprek aan met iemand met behulp van het rapport en de resultaten. Het is voor ons de ideale gespreksleidraad om over iemands competenties en uitdagingen te spreken.

Het assessment resultaat is een op maat gemaakt Techsharks-Rapport met ontwikkeltips om mee te nemen. Hier staan ook de juiste trainingen gekoppeld om aan deel te nemen via het learningplatform. Alle trainingen zijn gefocust op soft skills, daar zijn we een echte voortrekker in. We gebruiken ook Carerix om onze processen te stroomlijnen.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding

 

Techsharks - de vakspecialist

 
 

Zouden jullie Thalento® aanraden aan anderen?

Zeker. Onze samenwerking loopt goed. De lijntjes zijn kort. Bij vragen word ik snel te woord gestaan. Wat erg fijn is.

We zijn blij met Thalento® als partner.

Gaan jullie Thalento® nog verder uitbreiden in de toekomst?

We zijn tevreden over het op maat gemaakte rapport voor onze vakspecialisten. We willen dit nu doortrekken naar andere functies. Zoals de recruiters, accountmanagers enz. Ook hier stellen we een specifiek competentieprofiel op voor de ideale collega. Met behulp van de rapportages kunnen wij snel en effectief werken aan onze ontwikkelingsplannen voor onze medewerkers.

Jij bedankt voor het leuke gesprek en mooie woorden. Wij zijn fier dat jullie mee onze visie ‘It’s about people’ naar buiten dragen en sterk inzetten op het ontwikkelen van talent. Veel succes!

Jeffrey Excelmans