3x waarom assessments / voor werknemers

In onze vorige blog hadden we het over een aantal belangrijke voordelen van het inzetten van een e-assessment voor de werkgever. Zo bespaart het de werkgever heel wat tijd en geld door een verbeterde time-to-hire en heb je als werkgever minder kans op bad hires. Heb je deze blog gemist? Lees hem hier nog.

Niet alleen de organisatie, maar ook jij als sollicitant kan voordelen halen uit een online assessment. Aan de hand van het invullen van een assessment wordt immers veel over jouw vaardigheden en persoonlijkheid duidelijk, waardoor een werkgever een goed beeld van jou kan krijgen. De redenen waarom het voor jou als werknemer of kandidaat interessant kan zijn stapelen zich al gauw op, zonder dat jij het doorhebt.

In wat volgt geven we jou enkele redenen waarom het invullen van zo een e-assessment waardevol voor jou als werknemer kan zijn.

3 voordelen voor werknemers

Objectieve beoordeling

Het inzetten van objectieve, wetenschappelijke onderbouwde e-assessments vermijdt ‘vooroordelen’ van de recruiter. Het geeft jou een eerlijke kans in het aanwervingsproces ten opzichte van andere sollicitanten. Daarenboven biedt het de recruiter een bredere basis voor het intakegesprek, waardoor ze jou écht kunnen leren kennen en beter kunnen beoordelen of jij de geschikte persoon bent voor de functie alsook een goede match bent voor de organisatie.

Ontdek je sterktes en valkuilen

Het invullen van een e-assessment wordt soms door sollicitanten als lastig ervaren. Toch geven de meesten sollicitanten aan, het rapport wat inzicht geeft in hun persoonlijkheid- en motivatie, als erg waardevol te ervaren. Via persoonlijkheid-en motivatie vragenlijsten en cognitieve testen krijgen sollicitanten namelijk een breed inzicht in hun eigen sterktes en mogelijke valkuilen. Ze komen te weten waar ze energie van krijgen. Waar ze goed in zijn, wat ze graag doen.

Een van de redenen om een e-assessment te doen is namelijk dat je zelfkennis verder kunt ontwikkelen. De feedback die je krijgt van HR professionals, geeft jou waardevolle informatie over jouw sterktes, potentieel en uitdagingen waarmee je aan de slag kan. Ieder assessment moet je daarom ook met beide handen grijpen. Hoe meer feedback je krijgt, hoe meer je jezelf leert kennen en hoe gerichter je op zoek kan gaan naar een job die écht bij jou past.

Persoonlijke ontwikkeling

Door het invullen van een e-assessment in de sollicitatieprocedure weet je toekomstige werkgever dus wat jouw sterke punten en ontwikkelpunten zijn. Doordat deze bij aanvang van de functie concreet beschreven staan, biedt dit meteen input voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Jouw toekomstige werkgever kan van dag één inzetten op jouw persoonlijke ontwikkeling en jou gericht helpen om sneller te excelleren in een functie.

 

Meer weten over online assessments? Neem contact op met onze specialist Karen Celen.

Karen Celen
General Manager
karen.celen@thalento.com

 
Karen Celen